Az örök probléma: gépkocsi bérlés Budapesten

Miért is tűnik olyan nehéznek a gépkocsi bérlés Budapesten?

Nos, számos alkalommal ütköztem már én is ebbe a problémába. Személy szerint nem rendelkezem semmilyen gépjárművel, ellenben vezetni tudok és szeretek is. Lévén Budapesten élek, kevés alkalommal van igazán szükségem autóra. Nem mondom, jó lenne bekocsikázni néha a munkahelyemről már csak azért is, hogy megnézzem a kollégáim arcát, amikor valamilyen márkás autóból szállok ki, de az élet azért nem ilyen. Sajnos nem telik most kocsira, és a jövőben nem is fog, na meg nem lenne túl gazdaságos sem. Maradt a gépkocsi bérlés budapesti nehézsége, avagy miért csak a külvárosban lehet egy rendes autót összeszedni? Talán éppen ezért olyan különleges az az oldal, amelynek segítségével a gépkocsi bérlés Budapesten már nem csak álom, hanem végre valóság. Az ember nem is gondolná, hogy pont a fővárosban akad ezzel gond, hiszen szinte minden mást ott a legkönnyebb beszerezni, azonban itt éppen az ellenkező a helyzet. A gépkocsi bérlés Budapesten gyakorlatilag lehetetlen feladatnak tűnt még néhány éve. Hiszen itt annyi jármű van, szinte percenként jár a villamos, metró, buszok százai. Na de az emberek nem számolnak olyan dolgokkal, mint a mozgási nehézségek, a tömegfóbia (vagy inkább undor), vagy az elutazás. Hiszen mi, fővárosi emberek is szeretünk időnként kimozdulni. A gépkocsi bérlés Budapesten azonban nem olyan egyszerű és átlátható dolog, mint a többi, így ezért olyan nagyszerű, hogy végre találtunk egy közeli helyet, amely lehetővé teszi a minőségi gépkocsi bérlés budapesti felvirágzását. Itt tényleg minőségi autókat találtunk, számos fajtát, jó feltételekkel és korrekt szerződéssel.

A gépkocsi bérlés Budapesten se tréfadolog

Szóval megtaláltuk egy jó gépkocsi bérlés budapesti lehetőségét. De hogyan is lehet a gépkocsi bérlés budapesti változatával élni? Hát ugyanúgy, ahogy a vidékivel! Huszonegy éves kor felett tudunk autót bérelni, legyen az vidék vagy a főváros, nem számít. És természetesen jogosítvány, vagyis vezetői engedély nélkül pedig egyáltalán nem vezethetünk, éppen ezért bérelni sem tudunk. Na de elég ebből. Miért is jó a gépkocsi bérlés Budapesten? Nos, annak számos előnye van, ugyanis, ha csak nem vidékre járunk dolgozni, akkor igazából meg sem éri autót venni itt. Azért, hogy reggel órákat álljunk a dugóban, miközben metróval negyedóra alatt ott lehettünk volna az adott megállóban? A dugók, a közlekedés nehézsége és hát már csak a város szmog-szennyezése miatt sem érdemes kiengedni a gőzt. De hát a budapesti embernek is szüksége van néha azért autóra. Éppen ezért olyan jó, hogy erre lenne több lehetőség. Először is, ugye utazáshoz az ember nem akar először a külváros széléig buszozni, hogy aztán onnan egy autót béreljen, és úgy menjen tovább, másrészt csak vannak napok, amikor annyi felé kéne szaladni, hogy igazán nem bírja sem az ember lába, sem a karjai, amiknek egész zsákokat kellene cipelni. Hát ilyen például a nagybevásárlás. Még csak nem is a szombati vagy vasárnapi nagybevásárlásra gondolok, de mondjuk egy karácsony előtt mennyi mindent kell felpakolnia mégis az embernek? Jobb esetben fa, még ha műfenyő is éppen, égősorok, díszek, a vacsorához egy csomó hozzávaló, meg ugye az ember süt is, akkor még több dolgot kellene szatyrokban a buszon hazáig cipelnie. Az ajándékokról nem is beszélve. Értem én, az ember megrendelheti az interneten is a tévét vagy a szárítógépet, de ha a megvétel előtt a saját szemével szeretné látni, vagy olyan késésben van az ajándékok összeállításával, hogy a rendelés már nem érne oda, akkor ugye nincs más választás, mint saját kézbe venni a dolgot. Na, én pont ezért tartom olyan szuper dolognak, hogy népszerű a gépkocsi bérlés Budapest területén, és talán főleg itt. Ha lenne saját autóm, akkor talán mindennap azt használnám a tömegközlekedés helyett, így azonban megvan az az érzésem, hogy védem is a környezetet, mert hát a legtöbbször metrózom, míg amikor igazán szükségem van egy kocsira, mert sokat cipelek vagy egyszerűen csak úgy jön ki a lépés, akkor igénybe veszem a gépkocsi bérlés budapesti lehetőségeit is. Azt hiszem, ezzel egy igen kiegyensúlyozott állapotot hoztam létre, ami egyrészt a biológiai lábnyomom csökkentése, másrészt pedig azért a kényelmemet is szolgálja.

Miért jó még a gépkocsi bérlés Budapesten is?

A gépkocsi bérlés Budapesten és vidéken is jó döntés, hiszen ezeket az autókat nem nekünk kell fenntartani. Úgy értem, semmilyen papírját nem kell a részünkről intézni, nem kell biztosítást fizetnünk vagy éppen amiatt aggódnunk, hogy induláskor nem tiszta autóba ülünk.

Ha kedvet kaptunk a gépkocsi bérléshez Budapesten vagy máshol

Itt egy szuper blog, ami szintén egy bérelt autóval történő kirándulásról szól, szerintem nagyon tanulságos és érdekes lehet bárki számára, így érdemes lehet elolvasni: https://utitars.cafeblog.hu/2018/08/28/igy-toltottunk-ket-hetet-izlandon-egy-dobozos-auto-csomagtereben/. Remélem, mindenki kedvét meghozza majd egy kis bérelt kocsis kiruccanáshoz, hiszen azzal csak jól járhatunk!